hokuspokus-zory.pl

Pokarmy, ktore zabijaja – czego nie jesc

Pokarmy, ktore zabijaja - czego nie jesc

Co wiesz na temat spożywanych pokarmów. Czy wiesz, że jedzenie jesz regularnie może mieć potencjał, aby cię zabić. Straszne, prawda? Dlaczego ktoś chciałby jeść, która stawia swoje życie na niebezpieczeństwo? Pokarmy można umrzeć od jedzenia są zazwyczaj najbardziej najsmaczniejsze i smaczne co sprawia, że ??trudno się bez nich obejść, dlatego! Śmiertelny tylko naprawdę wchodzi w grę wtedy, gdy żywność jest nadużywane.

Kto by pomyślał o kolację jeśli nie celowo otruty, zabijając cię, zanim to być przewracane przez samochód lub poślizgnięcia się na skórce od banana i łamiąc sobie kark. Teraz jesteś świadomy, że poszczególne produkty są niebezpieczne, to daje szansę, aby upewnić się, co dzieje się wewnątrz twój brzuch jest bezpieczny i że doczekamy się kolejnego dnia.

Pokarmy spożywane codziennie, które mają potencjał, by zabić.

Fugu

Jak wiele poza tym, że japoński przysmak wiesz o fugu (puffer fish). Na jednym jej trujące, a nie byle kucharz jak ty czy ja dopuszcza się gotować w restauracji. Tylko specjalnie przeszkoleni kucharze są licencjonowane przygotować rybę. Mają do smaku ryba się po ugotowaniu dlatego najmniejszy kęs może spowodować paraliż i śmierć przez uduszenie z tetrodoxin odbyło się w jego organów i skóry.

Ziemniaki

Ziemniaki, powszechnie określane jako kartofli, a które sprawiają, że smaczne frytki, puree i ziemniaki pieczone, nie jest tak nieszkodliwe, jak myślisz. Liście, pędy i kiełki ziemniaków zawierają substancje zwane glikoalkaloidy, które mogą powodować skurcze, biegunka, bóle głowy, śpiączkę lub śmierć, jeśli spożywane przez człowieka. Ziemniaki pozostawione na winorośli, na znaczny okres czasu, to może pochłaniać substancji, z których tylko od 3 do 6 mg na kg masy ciała, może być śmiertelne.
Artykuł napisany przez: